Виктория Томова продължжи добрите си изяви на корта, като този

...
 Виктория Томова продължжи добрите си изяви на корта, като този
Коментари Харесай

Дебютната топ 20 победа е факт! Героична Томова записа дебютна победа на РГ в кариерата си!

 Виктория Томова продължжи положителните си изяви на корта, като този път ни зарадва с победа на поставената под номер 16 и 18-а в ранглистата рускиня Екатерина Александрова със 6:3. 7:6 (5) за 1 час и 32 минути игра. Това беше първа победа в кариерата на Вики над представителка на топ 20 и дебютна такава в главната скица на Ролан Гарос.

Така Томова се реваншира за загубата от същата съперничка в 3 сета в първи кръг на Ролан Гарос предходната година и в идната фаза на конкуренция ще премери сили с китайката Ксиню Уанг, против която пропусна 10 мачбола и загуби в откриващия кръг на шампионата в Мадрид.

Откриващият сет протече под диктовката на Томова, която на два пъти повеждаше с пробив и стоеше доста по-стабилно на корта, като единствено след 36 минути се оказа водеще в обособените елементи.

 Във втория сет Томова резервира инерцията от края на първата част и осъществя ранен пробив, като се възползва и от сериозното количество непредизвикани неточности на Александрова. След това, рускинята спря да позволява толкоз грешки, а плътните ѝ удари започнаха да влизат и по този начин съумя да да реализира рибрейк в последния вероятен миг - 5:5.

Последваха безапелационно извоювани геймове от сервиращите и равностойна борба до края на сета последна сметка се стигна до тайбрек, в който нашето момиче водеше от самото начало в резултата и най-после затвори срещата с съдбоносен мини брейк при 6:5, с цел да реализира евентуално най-ценната победа в кариерата си!

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР